KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


21. jun 2007.

ŠEIK MIŠKO

Otac ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića Mihajlo biće postavljen za novog direktora "NIS petrola", pošto je to mesto za njega kaparisala DS

BEOGRAD - Mihajlo Jeremić, otac ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, najverovatnije će biti novi direktor "NIS petrola", saznaje Kurir iz nekoliko dobro obaveštenih izvora. Naime, prema rečima naših sagovornika, Mihajlo - Miško Jeremić je dosta zadužio Demokratsku stranku i Borisa Tadića, te mu je odranije obećano mesto direktora "NIS petrola", nekadašnjeg "Jugopetrola".

- Odlučeno je da mu daju funkciju direktora u ovoj firmi i zbog toga što dobro poznaje preduzeće. Tamo je već godinama. Pored toga, to je, posle funkcije direktora NIS, najpoželjnija fotelja u "Naftnoj industriji Srbije" - kaže naš izvor.
Drugi sagovornik našeg lista iz vrha "Naftne industrije Srbije" ističe da su i oni čuli da će njihov nekadašnji kolega biti novi direktor, ali još uvek nisu dobili zvaničnu informaciju.

VUK KRIJE ČLANSKU KARTU SPS

Mihajlo Jeremić je prošle nedelje za Kurir posredno potvrdio naša saznanja da mu je i sin u mladosti bio član SPS. Sam Vuk Jeremić svoju političku biografiju krije kao zmija noge, iako se ranije upirao da objasni da nije ponikao iz SPS. Tako Jeremić junior, nakon izjave svog oca da ne bi mogao da tvrdi da njegov sin nije bio član stranke Slobodana Miloševića pre petooktobarskih promena, izbegava da se oglasi po ovom pitanju.

Sa druge strane, Mihailo Jeremić tvrdi da ne zna da je u kombinacijama za direktora "NIS petrola".
- Ne znam za to ili bar nisam svestan da sam deo nekih kombinacija. Moram da vam kaže da sam ja napravio "Jugopetrol", a ne Dragan Tomić, i sve što je loše u ovoj firmi meni teško pada. Da li ću da prihvatim mesto direktora, to je hipotetičko pitanje, jer mi, pre svega, tu funkciju niko nije ponudio. A kad mi ponude, videćemo - tajanstven je bio Jeremić.

Zanimljivo da je Mihajlo Jeremić otac ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića i da se dovodi u vezu sa dolaskom Borisa Tadića na čelo Demokratske stranke.

- Miško Jeremić je uticajan i bogat, a zahvaljujući svojim vezama lobirao je za Tadića. Zauzvrat je predsednik DS uzeo njegovog sina za savetnika, a potom mu dodelio i ministarsku funkciju - kaže izvor Kurira.

Jeremić je u vreme Slobodana Miloševića bio član njegove stranke i direktor NIS, ali je i posle 5. oktobra ostao savetnik u ovom javnom preduzeću. Iako važi za jednog od najbogatijih socijalista, i iako je sina ministra školovao u Londonu, Jeremić tvrdi da on nije najbogatiji bivši funkcioner SPS.

- Nikad nisam bio funkcioner SPS. A nisam ni najbogatiji. U stvari, nisam bogat, jer imam samo stan - tvrdi Mihajlo Jeremić.

(M. Z. L. - S. V.)
Vesti
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
 
<% If NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 13) = "212.200.153.2" AND NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 7) = "192.168" Then %>
<% End If %> Copyright © 2003-2009 KURIR