KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


14. april 2007.

MISTERIJA

Miša Cvijetinović, osumnjičen za ubistvo Kneleta, nestao pre devet godina, policija sumnja da je ubijen u okolini Gornjeg Milanovca

BEOGRAD - Nestanak Miodraga- Miše Cvijetinovića, nesuđenog zeta Radeta Ćaldovića Ćente i osumnjičenog za ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta, prijavljen je tek prošle godine, devet godina posle nestanka, saznaje Kurir u beogradskoj policiji! Iako policija ima saznanja da je Cvijetinović ubijen u okolini Gornjeg Milanovca, njegovo telo još nije pronađeno!

Foto

Knele

Enigma Cvijetinović traje već 15 godina, odnosno, od kada je sa tri rupe na glavi, u apartmanu 331 beogradskog hotela "Hajat", 28. oktobra 1992. godine, pronađen leš Aleksandra Kneževića Kneleta. Dok je za jedne Kneletova smrt do današnjih dana ostala misterija, po drugima je sve bilo jasno odmah posle njegove likvidacije... Ubicom je proglašen Cvijetinović.

Nesuđeni Ćentin zet ostao je žigosan kao Kneletov ubica čak i kada ga je istražni sudija oslobodio zbog nedostatka dokaza! Međutim, ubrzo posle oslobađanja, Cvijetinović je nestao! Mišljenja o njegovom nestanku i danas su podeljena u beogradskom podzemlju... Među preživelim žestokim momcima stare garde i danas ima onih koji tvrde da je Miša živ i da se krije u strahu od osvete Kneletovih preživelih prijatelja. Oni drugi i mnogobrojniji, međutim, tvrde da su se Kneletovi prijatelji odavno osvetili.

Cvijetinović je osumnjičen za Kneletovu likvidaciju kada je policija utvrdila da mu je Knežević dan pre ubistva "konfiskovao" džip, zatim ga odvezao na imanje Darka Ašanina u Krnješevce i prodao za 5.000 nemačkih maraka! Međutim, stvar se iskomplikovala kada je Ćenta otišao po džip svog zeta. Digla se frka, a u "Hajatu" se iste večeri sa Kneletom sastao i Goran Vuković Majmun, "kum" voždovačkog ganga. U "Hajatu" je te večeri viđen i Darko Stanojević, Kneletov prijatelj, koji je kasnije likvidiran u Nemačkoj.

Posle Kneletove likvidacije, Cvijetinović je pobegao iz Srbije. Viđan je po Nemačkoj, a u Beograd je, prema tvrdnjama svojih prijatelja, svraćao povremeno, u strogoj tajnosti. Po jednoj verziji, Miša je likvidiran krajem 1996. godine u Italiji, ali je ova sumnja ubrzo pala u vodu kada se posle Ćentinog ubistva, 15. februara 1997. godine, u novinama pojavila velika čitulja u kojoj se Cvijetinović oprostio od Ćaldovića!

Bilo je i onih koji su se kleli da su Cvijetinovića videli na Ćentinoj sahrani, navodno, uz njegovog brata Mosketa?! Izvori iz podzemlja veruju da je Cvijetinović, ako je zaista mrtav, najverovatnije likvidiran posle Ćentine smrti, jer je njegovom likvidacijom izgubio najmoćnijeg zaštitnika.

Nestali i Iso Lero Džamba, Voja Amerikanac...

Godinama se kao nestali vode i Iso Lero Džamba i Voja Raičević, poznat kao Voja Amerikanac. Žestoki Dorćolac Iso Lero Džamba nestao je 23. septembra 1992. godine. Legendarni Džamba, vlasnik detektivske agencije "Karmen", poslednji put je viđen u cik septembarske zore ispred Palate "Beograd", posle "izlaska" iz kockarnice na šestom spratu.
Džamba se prethodno "zakačio" sa obezbeđenjem, u kojem su bili momci iz Arkanove agencije "Delije". Džamba je bio pijan, a obezbeđenje nije htelo da ga pusti unutra, pa je došlo i do tuče. Pretučenog na mrtvo ime, trojica žestokih momaka ubacili su Džambu u beli pik-ap i tu se Isi gubi svaki trag. U beogradskom podzemlju se spekulisalo sa tri verzije - po jednoj, sa betonskim cipelama bačen je u Dunav, po drugoj je uzidan u temelje jedne poslovne zgrade, a po trećoj je njegov leš prenet i zakopan negde na vukovarskom ratištu!
Voja Raičević, zvani Voja Amerikanac, nestao je krajem 1997. godine. Raičević je nestao posle povratka iz Amerike, u kojoj je živeo godinama. Njegovo telo nikada nije pronađeno, a džip koji je vozio nađen je zapaljen u Rušnju.

D. MANOJLOVIĆ


14. april 2007.

VOZAČ "GOLFA" PUCAO NA PEŠAKA

Baja Stojanović, posle kraće svađe, na zebri ranio Marka Božovića u nogu

BEOGRAD - Marko Božović (22) ranjen je u pucnjavi koja se dogodila juče oko 17.40 časova u Bežanijskoj ulici kod broja 13 u Zemunu. Božovića je hicima iz pištolja ranio Baja Stojanović (35), koji je nakon ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


14. april 2007.

TAKSISTI PUCANO U POTILJAK

Mirzi Radonjici ispaljena dva metka u potiljak, prethodno radio-vezom prijavio da je primio u kola momka i devojku

NOVI PAZAR - Taksista Mirza Radonjica (27) koji je u četvrtak oko 14 sati na lokalnom putu Novi Pazar - Vrbolazi, u blizini manastira Đurđevi stupovi, pronađen mrtav u vozilu "Mega taksija", ubijen je ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


14. april 2007.

DVE GODINE OD NESREĆE NA TISI

Tela petoro putnika nastradalih na Žabaljskom mostu još nisu pronađena

ZRENJANIN - Rodbina i prijatelji putnika nastradalih u autobuskoj nesreći koja se pre dve godine dogodila na Žabaljskom mostu okupiće se u nedelju u 19.15 časova na mestu nesreće i održati pomen ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


14. april 2007.

Psihijatri

"ZEMUNCI" BILI URAČUNLJIVI

BEOGRAD - Pripadnici "zemunskog klana" koji se terete za više ubistava i otmica bili su u vreme izvršenja tih krivičnih dela ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


14. april 2007.

ŠICI ROBIJA ZA DVOSTRUKO UBISTVO

NIŠ - Ivan Antić Šica osuđen je juče na zatvorsku kaznu u trajanju od 35 godina zbog ubistva Sandra Stamenkovića i Roberta Vicikneza ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...Vesti
 
Planeta
 
Srbija
 
Stars
 
Stil
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
 
<% If NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 13) = "212.200.153.2" AND NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 7) = "192.168" Then %>
<% End If %> Copyright © 2003-2009 KURIR