KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


22. april 2007.

ZATVORSKE SPLETKE

Upravnik KPZ "Valjevo" demantuje tvrdnje da prebacivanje Karađorđa Šolevića u istražni zatvor ima bilo kakve veze s njegovim TV nastupom

VALJEVO - Upravnik Kazneno-popravnog zavoda "Valjevo" Slobodan Arsenijević demantovao je bilo kakvu vezu TV nastupa sa kažnjavanjem zatvorenika Karađorđa Šolevića (23) iz Niša. Kako je Kurir pisao, Šolević je iz maloletničkog zatvora prebačen u istražni zatvor nakon emitovanja emisije "Ko vlada srpskim kazamatima" na TV B92 u kojoj je pokazao mobilni telefon, kojim se nesmetano služi iza rešetaka. U znak protesta, Šolević se u samici isekao žiletom i na svom telu napravio više od sto rana.

- Reč je o osuđeniku koji odavno boluje od problematičnog ponašanja. U trenutku emitovanja pomenute emisije Šolević je već bio smešten na odeljenje pojačanog nadzora, jer su mu pronađeni i oduzeti nedozvoljeni predmeti, uključujući i mobilni telefon. U njegovom slučaju sve je poznato, jer se radi o osuđeniku odranije poznatom po sličnim ispadima. Nije u samici zbog izjave pred TV kamerama. Istina je da se posekao žiletom, pretpostavljam zbog publiciteta. Hospitalizovan je i u dobrom je stanju - kaže upravnik Arsenijević.

Foto

Šolević desno

Prema mišljenju Vladimira Stojkovića, šefa zdravstvene službe KPZ "Valjevo", Šolević nije sposoban za boravak u samici bez svetla i vlage, jer boluje od astme. On ističe da je uprava njegovo prebacivanje pravdala bezbednosnim razlozima, iako on osam meseci nema kontakt sa drugim zatvorenicima, pošto se leči u ambulanti.

Međutim, kako smo uspeli da saznamo iz nezvaničnih izvora, korupcija u ovoj instituciji nije nikakva novost. Prema našim izvorima iz valjevskog KPZ, najmanja usluga zatvorenicima, kao što je premeštaj na drugo radno mesto, košta i do 500 evra!

- Bez 500 evra nema priče ni o čemu, počev od najnižih službenika pa do same uprave. Možete biti najbolji u svemu, ali privilegije, kojih nije malo, stiču se isključivo novcem - tvrdi naš izvor.

Prema njegovim rečima, ko ima novca, lako dolazi do privilegovanog poluotvorenog ili otvorenog statusa, do promene radnog mesta, mobilnih telefona i svega ostalog, a takav sistem u valjevskom zatvoru funkcioniše decenijama.
- Godinama gotovo da se ni imena nisu menjala, a o sistemu da ne govorimo - kaže naš izvor.

Šolević, koji je kao maloletnik osuđen zbog razbojništva, dospeo je u žižu javnosti novembra prošle godine kad je sa ostalim zatvorenicima organizovao štrajk u znak protesta zbog toga što Vlada Srbije nije donela zakon o amnestiji. U to vreme, u istom zatvoru umro je njegov najbolji drug i neformalni vođa zatvorenika Bojan Tomović. Šolević je tada mobilnim telefonom obavestio medije da je Bojan umro posle sukoba sa žandarima.

(SINA)


22. april 2007.

DEVOJKA SKOČILA SA 12. SPRATA

Za samo nekoliko sati sinoć su se u Beogradu dogodila tri samoubistva

BEOGRAD - U roku od samo nekoliko sati sinoć su se u Beogradu dogodila tri samoubistva, čime je..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


22. april 2007.

Ilegalci

UHAPŠENO OSAM ALBANACA

NOVI SAD - Policija u Bačkoj Palanci sprečila je osmoricu državljana Albanije da ilegalno pređu državnu..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


22. april 2007.

GAZE GA MRTVOG

Sinovi Branislava Lainovića Dugog optužuju Zorana Ruđu, šefa kabineta Maje Gojković, za to da je iskoristio smrt njihovog oca kako bi zaradio 120.000 evra

NOVI SAD - Sinovi pokojnog Branislava Lainovića Dugog, Miljan i Srboljub, sledeće nedelje podneće prijavu protiv šefa kabineta gradonačelnice Maje Gojković, Zorana Ruđe, zbog zloupotrebe i protivpravne koristi. Oni tvrde da je Ruđa iskoristio smrt..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


22. april 2007.

SAHRANJENA MILICA MASLIĆ

BEOGRAD - Desetogodišnja Milica Maslić, koja je preminula 18. aprila posle časa fizičkog vaspitanja, sahranjena je juče na groblju Lešće. Na večni počinak, noseći cveće i vence, Milicu je ispratilo oko 400 ljudi. Poslednji put od Milice su se oprostili ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


22. april 2007.

DRAŠKOVIĆ JOŠ ČEKA IZRUČENJE

BEOGRAD - Nemački sud još nije doneo odluku o izručenju Andrije Draškovića (44) Italiji, jer im italijanski pravosudni organi još nisu dostavili potrebnu dokumentaciju. Advokat Veljko Delibašić kaže da njegov klijent i dalje boravi u istoj zatvorskoj ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...
Vesti
 
Srbija
 
Stars
 
Stil
 
Crna Hronika
 
Sport
 
<% If NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 13) = "212.200.153.2" AND NOT Left(Request.ServerVariables("Remote_Addr"), 7) = "192.168" Then %>
<% End If %> Copyright © 2003-2009 KURIR