KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


4. mart 2006.

Intervju : Dragan Marinković Maca

NISAM ISMEVAO SAŠU MATIĆA!

Zbog svoje duhovitosti, nekonvencionalnosti i srpskog porekla, poznati glumac često na udaru nacionalističkih grupica u Sarajevu

Po vokaciji glumac i reditelj, proglašavan za najboljeg studenta na Akademiji, najboljeg glumca u sarajevskom "Kamernom teatru 55", ali ga publika u Srbiji prevashodno zna kao duhovitog i kontroverznog voditelja sa TV Pink i bosanskog OBN. Međutim, Dragan Marinković Maca sve navedeno ipak najviše voli da sažme u jednu reč - šoumen.

Smrdljivi rat

Koliko god se trudio da ga izbegne, taj nacionalni predznak uvek mu je visio nad glavom. A rat je proveo u Sarajevu...
- U ratu sam, zahvaljujući uticajnim prijateljima, bio nesposoban! Kad sam, kao prvi umetnik iz Sarajeva, dolazio u Beograd '97. godine, izveli su me iz autobusa UNHCR i pitali gde sam ratovao: "Kako nesposoban, vidi koliki si, kako si to uspeo?!" Eto, uspeo sam. U principu sam pacifista, a to je bio prljav, odvratan, smrdljiv rat. Tada je po novinama pisalo kako ja, kao žrtva, idem da se poklanjam zlikovcima! Igramo "Lud od ljubavi", a oni dodaju "za Beogradom"... Nije u tome problem, već što su mi stavljali nacionalni predznak: "Da, da, ti si Srbin, ideš da glumiš četnicima..." Svi oni danas puše kurac Beogradu, mole da režiraju po teatrima i da se njihovi filmovi prikazuju ovde. To su te jajare. Žalosno, ali istinito. Jedan od začetnika napada na mene je i Dino Mustafić, a evo sad režira u JDP. Time je zapravo pljunuo na sebe, kao što su učinili mnogi pre njega - konstatuje Maca, iščekujući premijeru komada osmišljenog u fazonu balkanskih "Mućki" u "Zvezdara teatru", u kojem će s njim krajem marta zaigrati Ognjen Amidžić, Marinko Madžgalj, Miki Perić i Danijela Vranješ.

- Moj životni moto je "možeš me voleti ili mrzeti, ali me ne možeš ignorisati". Nakon svake moje emisije naširoko se priča o njoj, a zanimljivo je da oni koji najviše pljuju, najbolje znaju šta se dešavalo u njoj. Dobro je dok ljudi imaju emocije prema meni, a ta moja nekonvencionalnost izaziva kod njih ljubav ili bes. Ne mržnju, već baš bes - započinje razgovor Maca, svestan da za takvog ne postoji sredina: jedni ga nazivaju nekulturnim kretenom, prljavim likom koji previše psuje, zbog čega decu moraju ranije da vode u krevet, drugi pak idu u krajnost i porede ga s kultnim likovima nekadašnje sarajevske scene poput "nadrealista" ili Elvisa Dži Kurtovića.

Usled gore pomenutog besa, OBN je nedavno kažnjen sa 30.000 konvertibilnih maraka zbog diskriminacije žena u Macinoj emisiji "One man shonj - Niko kao ja" i ismevanju Saše Matića kroz parodiju na "Zvezde 'Granda'".

- Napljuvali su me momački... To je jedna nacionalističko-huškačka ekipa, sastavljena od mentalnih patuljaka kojima je žao što je rat završen. Zbog toga sam čak imao nameru da odem iz Sarajeva, jer to je bio poziv na javni linč! Ljude poput mene treba oterati iz grada, kamenovati...

Moja emisija ide u 20 časova, a po Regulatornoj agenciji za komunikacije do 22 ne smeš imati nikakvu golotinju. Znači, do tada smo fini, a onda idemo kurcem u čelo?! Zbog tog lažnog morala u goste sam pozvao striptizetu Branku Blek Rouz, i nastao je problem. Bože, pa to deca gledaju! Proglašen sam za državnog neprijatelja broj jedan, "Maca rugalica", "čovek koji ismejava Bošnjake"... Najgore je što su mi stavili nacionalni predznak! A, to sa Saletom su obične gluposti, kao, ja njega ismevam! On mi je prijatelj, čak me i munt'o u "Pile i Maca šou" na Pinku da igramo pikado, a ja mu velim: "Nemoj se zajebavat', ubićeš mi kamermana".

(FIS)


4. mart 2006.

TRUDNA?!

Biljani Popović-Ivković pozlilo usred čitanja vesti u "Telefaktu", upućeni tvrde da čeka bebu

Da program uživo često otkrije i više nego što ..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

KUD SVI TURCI...

Romana opet nabudžila usne!

Kako se Beovizija opasno približila, tako su i naše zvezde udarile generalku kako bi što bolje izgledale na ovoj prestižnoj manifestaciji.
Ni Romana Panić nije odolela glancanju, pa je..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

Kritika

IRA NA METI MODNIH STRUČNJAKA

Dok su svetski modni stilisti u tradicionalnoj anketi za najbolje odevenu ženu na svetu ponovo proglasili top model Kejt Mos, i u Hrvatskoj je održana ista akcija. Pred žirijem je..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

black sabbath

KO PUŠI, POPUŠIĆE

Srbija je već okupirana, ali sponzorušama. Svih vrsta i fela. Ovih dana su se razne "seriozne" novine raspisale o fenomenu sponzoruša, i to ne bi bio nikakav problem da baš jedna od tih novina kojim su ..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

SOULFLY SE VRATIO KUĆI

Predvođena Maksom Kavalerom,brazilska hard rok grupa svojim nastupom naterala obezbeđenje da dva sata razvija mišiće

Maks Kavalera se sa Soulflajem "vratio kući" i po ko..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

Šuška se...

HOD PO IVICI EVE MENDES

Holivudska glumica Eva Mendes, navodno je novi ljubavni plen popularnog glumca Žoakina Feniksa. Glumački, a po nekima i novi ljubavni par, primećen je u šetnjama gradom, ali ..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

Intervju :Dragan Jovanović Danilov

POLITIČARI SU BUDALE

Dobitnik Zmajeve i Vitalove nagrade smatra da će uskoro doći kraj vladavini "skorojevića, šuša i šušumiga"

Dragan Jovanović Danilov autor je ..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

TAPIJEVIM STOPAMA KA REALIZMU

Slikar Milenko Perić sprema izložbu i tvrdi da u Srbiji vlada lobi galerista

Milenko Perić jedan je od malobrojnih umetnika u Srbiji koji je nakon smrti Dragana Maleševića Tapija nastavio da neguje čuvenu školu slikanja nazvanu ..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

ORTACI ZA KRES

Prijateljska šema ponekad deluje privlačno jer o drugaru znate sve, ali ipak je češće uzročnik nevolja nego ljubavne blagodeti

Da li smo dosad zaključili da ne..

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

ŠMINKERAJ ZA SVAKI DAN

Šminkanje je svakodnevni problem moderne žene. Jelena Milošev, šminker "Maks faktora", savetuje čitateljke Kurira kako da se našminkaju za dnevni ili večernji izlazak

PODLOGA
Na očišćeno lice naneti podlogu koja će ...

alt= kompletan tekst...


4. mart 2006.

Federlajn ženoljubac

BRITNI SPIRS BESNA, MUŽ JE VARA!

Folk diva, oduševljena mladošću i talentom Viktora Savića, izrazila želju da s njim snimi ljubavnu scenu

Britni Spirs razbesnela se kad je saznala kako se..

alt= kompletan tekst...Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR