KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


9. februar 2006.

RADNICI HOĆE DA KUPE NIŠEKSPRES

Zaposleni u preduzeću "Nišekspres" pokušaće da otkupe firmu u kojoj rade

NIŠ - Zaposleni u saobraćajnom preduzeću "Nišekspres" pokušaće da kupe svoje preduzeće, potvrđeno je novinaru Kurira u ovoj firmi. Naime, Agencija za privatizaciju uputila je poziv za učešće na tenderu za kupovinu "Nišekspresa", a tenderska dokumentacija, po ceni od 5.000 evra, može se otkupiti do 10. marta.

- Napravili smo konzorcijum za kupovinu svog preduzeća koji čini većina od ukupno 3.920 zaposlenih i ovih dana otkupićemo tendersku dokumentaciju - objasnio je jedan od zaposlenih u "Nišekspresu".

Zaposleni u ovoj firmi već imaju u svom vlasništvu 17,92 odsto preduzeća, pa će na prodaju ići 70 odsto od ostatka vrednosti kapitala, što iznosi 57,45 odsto. Naime, bez obzira na deonice koje već imaju, zaposleni imaju pravo na još 15 odsto ostatka kapitala, koliko pripada i državi.

Inače, uslov za učešće na tenderu je obavljanje poslova autobuskog prevoza najmanje tri godine u kontinuitetu i ostvaren prihod od najmanje 35 miliona evra godišnje, što "Nišekspres" ispunjava. U ovom preduzeću nisu imali informacija o potencijalnim konkurentima za kupovinu ove firme. Međutim, nesumnjivo je da će za kupovinu ovog prevozničkog preduzeća, inače najvećeg na Balkanu, interesovanje biti veliko.

Naime, mada se "Nišekspres" ne može pohvaliti zavidnom imovinom, jer, po rečima njihovog rukovodstva, prosečna starost autobusa na linijama gradskog saobraćaja je čak 17 godina, ono što ovu firmu čini veoma vrednom je tržište. "Nišekspres" je dominantni gradski prevoznik na području Niša, a ovo preduzeće, takođe, obavlja funkciju lokalnog i međumesnog saobraćaja. Isto tako, vozila ovog prevoznika saobraćaju ka svim važnijim destinacijama na području države, a imaju i nekoliko linija ka inostranstvu.

(D. K.)Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
 
Auto
  Copyright © 2003-2009 KURIR