KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


2. decembar 2006.

ČUDOTVORNA

Čudesno ozdravljenje devojčice dogodilo se u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Klenju, kraj moštiju svetog Save Osvećenog

GOLUBAC - U crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Klenju, kraj moštiju svetog Save Osvećenog, dogodilo se čudesno isceljenje devojčice iz okoline Beograda. Devojčica je bolovala od epilepsije, a u ovu svetinju došla je posle letovanja u Budvi, gde je imala dva napada. Otac Dušan Erdelj kaže da se čudesno ozdravljenje devojčice sa čestim epileptičnim napadima ne može niti sme proglašavati nikakvim magijskim činom već "liturgijskim događajem".

- U avgustu, za vreme letovanja u Budvi, devojčica je doživela dva epileptična napada. Helikopterom je prebačena hitno za Beograd na lečenje na VMA. Život joj je bio ugrožen. Za vreme druženja sa njenim roditeljima, pričali smo i o čudotvornim moštima svetog Save Osvećenog - priča otac Dušan.

Devojčica je s majkom došla da se pričesti pred moštima svetog Save Osvećenog, odslušala je pažljivo liturgiju, molila se, i čudo se dogodilo!
- Evo, pogledajte i pročitajte telefonsku poruku i zahvalnost njene majke. Išle su na kontrolu, lekari su se čudili naprasnom ozdravljenju, jer od epilepsije nije više bilo ni traga. Majka i ćerka su kod nas došle na Dan svete mati Paraskeve i molile se Bogu pred moštima svetitelja - kaže otac Erdelj.

Časni prst donet iz Svete zemlje

Prošle godine u pravoslavnoj crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Klenju kod Golupca otkriven je tron sa sarkofagom u kome se nalaze mošti svetog Save Osvećenog, donete iz Jerusalima. U pitanju je deo svetiteljskog časnog prsta, koji je iz Svete zemlje doneo jedan pravoslavni iguman. Tron u duborezu uradio je protomajstor Miša iz Supske kod Ćuprije, a ikonu svetog Save oslikala je Marija Bradić, popadija iz Beograda.

Devojčica je sada psihički i fizički zdrava, iscelila se pred svetim moštima, pohađa peti razred osnovne škole i odličan je učenik. Čudotvorje se, prema mišljenju oca Dušana, pojavilo kroz mošti svetog Save Osvećenog. Kroz zajedničku molitvu devojčice, njene majke i sabranog naroda, Bog je načinio još jedan čudesan događaj a da malo ko može tu moć i bogodarje da shvati.

Otac Dušan je, kako kaže, pomogao da devojčica prevaziđe iskušenje koje je naletelo na nju, sad je, Bogu hvala, vedra i zdrava, ima svoje veselo detinjstvo, kaže njena majka, koja je želela da ostane anonimna.

- Mi pozivamo narod na liturgijsko sobranje i čitamo molitve svima onima koji to žele. Moramo istaći da mnogi ovu svetinju i zloupotrebljavaju, a svi dobro znamo da crkva ne blagosilja magijske delatnosti kojima, nažalost, mnogi pribegavaju - dodaje otac Dušan Erdelj.

(E. K.)
Vesti
 
Srbija
 
Stars
 
Stil
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR