KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


13. oktobar 2005.

KEŽMAN: POGINUĆU ZA SRBIJU!

Veoma sam srećan što idemo na Mundijal i što smo obradovali ovaj narod. Sad ćemo da slavimo i da popijemo mnogo alkohola

Fudbaleri Srbije i Crne Gore sa tri visoko uzdignuta prsta slavili su plasman na Mundijal još na travi "Marakane". Mateja Kežman, čovek koji je našu reprezentaciju odveo na Mundijal u Nemačku, nije mogao da sakrije emocije posle istorijskog trijumfa protiv Bosne i Hercegovine:

- Mnogo volim Srbiju i zato ginem na terenu za nju. Presrećan sam zbog svega što nam se dešava i zahvaljujem se Bogu što nam je omogućio da našem narodu poklonimo ovo veče. Zaslužili smo da slavimo, prvo na Trgu, a zatim pravimo feštu na kojoj ćemo popiti mnogo alkohola - rekao je Kežman.

Golgeter "plavih", koji je na četiri poslednje utakmice postigao četiri gola i trasirao put prema Nemačkoj, ističe da su ga emocije savladale i da je "Marakanu" napustio sa suzama u očima.
- Znali smo od početka šta hoćemo. Atmosfera u reprezentaciji je fenomenalna, još od utakmice sa Velsom, a za to je naravno najzaslužniji selektor Ilija Petković koji je znao kako da nas ohrabri i kada nije išlo. Verujte, nije važno ko daje golove, mi smo tim u kome nije bitno ko gde igra, koliko zarađuje i ko daje golove. Zaslužili smo da se radujemo - rekao je Kežman, a zatim našem najvećem rivalu Španiji poželeo mnogo sreće u baražu:

- Razmenio sam dvadesetak poruka sa Fernandom Toresom. On mi je poželeo da ne postignem gol, ali morao sam da ga razočaram. Navijaću za njega u baražu pošto je zaista sjajan momak i mnogo mi je pomogao kada sam došao u Madrid - zaključio je Kežman.

Selektor SCG Ilija Petković prvo je čestitao narodu plasman na Mundijal:
- Ova zemlja nema boljeg ambasadora od nas. Više od četiri i po milijardi ljudi izgovaraće ime naše male države kada budemo igrali u Nemačkoj. Nije nam bilo lako, pogotovo posle 1:0. Da nismo izdržali, poništili bismo sve dobro što smo uradili.

Fešta na Trgu

Desetine hiljada navijača okupilo se na Trgu Republike, odmah posle pobede nad BiH, da proslavi plasman fudbalera na Svetsko prvenstvo. Oko sat vremena narod je slavio uz koncert na improvizovanoj bini, a kada su nešto posle ponoći fudbaleri stigli na Trg, nastala je erupcija oduševljenja uz veliki vatromet.

- Ipak, uspeli smo, i zato igračima kapa dole. Samo oni znaju koliki su pritisak izdržali, pogotovo od 7. do 93. minuta - rekao je Petković, i priznao da se i on preplašio posle nekoliko neuobičajenih detonacija na stadionu Crvene zvezde:

- Na sreću, nisu bile prave bombe - rekao je Petković.

Selektor BiH Blaž Slišković čestitao je "plavima" plasman na Mundijal i izrazio zadovoljstvo što je njegova selekcija osvajanjem trećeg mesta ostvarila najbolji rezultat u istoriji:
- Napravili smo veliki korak napred. Nadam se da ćemo u sledećim kvalifikacijama biti još bolji - istakao je Slišković.

(Ž. V. - Ž. T.)

Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR