KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


2. i 3. jul 2005.

PAVLOVIĆ SE PREDAO

Predsednik Partizana podneo ostavku pošto je osvajanjem titule ojačala suprotna struja, koju čine Čolović, Todorić i Vujošević

Ostavka Jovice Pavlovića na mesto predsednika UO KK "Partizan MB" predstavlja kulminaciju podela u rukovodstvu šampiona SCG. Pavlović se praktično predao pošto je osvajanjem titule ojačala suprotna struja, koju čine Đorđe Čolović, Dragan Todorić i Duško Vujošević.

Dojučerašnji predsednik je svoju odluku saopštio u sredu, samo tri dana pošto su crno-beli u Vršcu osvojili četvrtu uzastopnu titulu i dan pre zvanične proslave, koja je održana u petak u Novom Sadu. U košarkaškim krugovima sve se češće moglo čuti kako Pavlović nije zadovoljan saradnjom sa potpredsednikom Čolovićem, sportskim direktorom Todorićem i trenerom Vujoševićem, pa je nameravao da po završetku sezone napravi moderniji rukovodeći tim. Planirao je da dovede sponzore koji bi ulagali na duže staze.

- To je bila njegova ideja, međutim, druga struja je ojačala pozicije osvajanjem titule šampiona. U tom kontekstu treba tumačiti Danilovićevu izjavu posle druge utakmice finala, da "Joca sigurno nije srećan", jer je tada postalo jasno da će Partizan postati šampion. Danilović je veoma blizak sa Vujoševićem - rekao je izvor Kurira, dobar poznavalac prilika u Partizanu.

Pavlović, po nekim informacijama, nije bio zadovoljan načinom kako je funkcionisala vlast u klubu. Nekoliko puta se požalio prijateljima kako "ima samo formalnu vlast i da se neke stvari odvijaju mimo njega".
- Pavlovićev potez je veliko iznenađenje čak i za mene, koji sam po funkciji bio njegov blizak saradnik. Ali, ne radi se o ostavci, jer bi to bio pad celog Upravnog odbora, već o svojevrsnoj primopredaji, pošto je funkciju v. d. predsednika preuzeo Dušan Pavlović, predsednik NIS Jugopetrol.

- Nažalost, o tome se sada govori više nego o proslavi titule i to mi smeta. Pavlović je doneo odluku i smatra da je to uradio u korist Partizana. Imao sam utisak da je u poslednje vreme razmišljao u stilu "samo da postanemo prvaci, pa da se povučem". Nije mi poznato zašto se sa ovim nije sačekalo, pa da se sve reši posle zvanične proslave - kaže direktor Partizana MB Boris Beravs, i naglašava da je priča oko podela u Upravi crno-belih prenapumpana.

Potpisao Nenad Stefanović

Nenad Stefanović (20, 193), koji je prošle sezone nastupao za kraljevačku Slogu, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom. Stefanović igra na poziciji pleja, a u Atlas Pils superligi za Slogu je beležio je 8,1 poen. Za Partizan će i naredne sezone nastupati Dejan Milojević i Predrag Šuput, dok u inostranstvo odlazi kapiten Vule Avdalović.

Pavlović: Ne prihvatam inat i sujetu

Jovica Pavlović u zvaničnoj ostavci navodi da je odluku doneo u trenutku koji ne narušava klupske interese, a štiti njegove. Zahvalio se svima u klubu, a posebno direktoru Beravsu i generalnom menadžeru Centrobanke Stefanoviću.
..."Ostao sam zagovornik 'organizovanog sistema rada' koji isključuje improvizacije i zavisnost od uticaja pojedinaca. Ne prihvatam inat i sujetu kao iole ozbiljne elemente za kontinuiran uspeh u bilo kom poslu, već smo znanje i rad uz visok nivo profesionalizma...", kaže se u ostavci Pavlovića.

(P. G.)

Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR