KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


6. decembar 2005.

MARŠIĆANIN ZABORAVIO OBEĆANJE

UŽICE - Protonamesnik Milan Popović, starešina crkve Pokajnice u selu Prilipac kod Požege, već više od godinu i po dana čeka da crkvi i parohijskom domu u ovom selu stigne kompjuter - poklon koji je u izbornoj kampanji ovom hramu obećao Dragan Maršićanin, tada predsednički kanidat DSS-a, sada ambasador SCG u Švajcarskoj.

Foto

Maršićanin sa protonamesnikom Milanom Popovićem

Maršićanin je crkvu u Prilipcu, zadužbinu kneza Lazara, i novoobnovljeni konak pored crkve obišao 13. maja 2004. godine, kraće razgovarao sa vernicima i protom Milanom, a na kraju razgovora obećao kompjuter na dar. Obećanje je potvrdio i na rastanku, pozdravljajući se sa protom Milanom.

- Od tada, pa sve do danas niti me je ko zvao iz tadašnjeg izbornog štaba Maršićanina ili od njegovih bližih saradnika, niti me je ko šta pitao. Svi su zaboravili na obećanje. U parohijskom domu već godinama imamo likovnu koloniju kroz koju su prošle desetine umetnika, imamo i veliku biblioteku i tada smo Maršićaninu pomenuli da bi nam kompjuter bio preko potreban za dokumentaciju, za stvaranje baze podataka o knjigama koje imamo, i on se sam odmah ponudio da nam ga pokloni.

- Sem toga, imamo i školu veronauke, kompjuter bi nam dobro došao i u tu svrhu. Bila bi to prilika da deca iz sela koja nemaju kompjuter kod kuće, ovde kod nas, u parohijskom domu, nauče kompjutersku azbuku. Sve smo to tada rekli Maršićaninu. Žao mi je što obećanje dato u izbornoj kampanji nije realizovano, ne zbog mene, već zbog dece kojoj sam još prošle godine obećao da će ubrzo dobiti kompjuter u parohijskom domu i školi veronauke - kaže prota Milan.

(Z. Š.)
Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR