<% '----------------HOME IP----------------------------- 'Dim strClient 'strClient = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") 'IF strClient = "217.26.79.70" THEN Session("loginvar") = True 'END IF '----------------GOOGLEBOT--------------------------- 'Dim strUAgent 'strUAgent = Request.ServerVariables("HTTP_USER_AGENT") 'strUAgent = Trim(strUAgent) 'If Left(strUAgent, 9) = "Googlebot" Then 'Session("loginvar") = True 'End If '----------------UNAUTORIZED------------------------- 'If Session("loginvar") <> True Then 'Response.Redirect("/bc/default.shtml") 'End If %> KURIR
KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


15. april 2005.

UBIO SE BIVŠI POLICAJAC

Radomir Stolica (54), penzioner MUP-a Srbije i bivši savetnik generala Sretena Lukića, ubio se juče hicem u glavu. Sestra Radmila (57) pokušala samoubistvo

BEOGRAD - Penzionisani pripadnik MUP-a Srbije Radomir Stolica (54) izvršio je juče po podne samoubistvo u stanu svoje sestre Radmile Stolice (57) u Zahumskoj ulici 50 u Beogradu. Stolica, koji je radio kao savetnik bivšeg policijskog generala Sretena Lukića, ubio se ispalivši jedan hitac sebi u glavu iz službenog pištolja "tetejac", kalibra 7,62.

Njegova sestra Radmila, kada je ugledala brata u lokvi krvi, pokušala je u istoj prostoriji da se obesi. To joj, na sreću, nije uspelo, jer se peškir kojim je vezala vrata pocepao. Ona je u besvesnom stanju prebačena kolima Hitne pomoći na Urgentni centar. Drama u domu brata i sestre Stolica odigrala se je juče oko dva sata po podne, kada je Radmila na podu tavana ugledala mrtvog brata.

- Sve je počelo kada je Radmila, fizijatar na Kliničkom centru Srbije, s posla bezuspešno zvala brata kući. Nije joj se javljao na telefon. Dotrčala je s posla kući i na tavanu zatekla stravičan prizor. Videla je mrtvog brata. Telefonom je odmah pozvala Radomirovu bivšu ženu Jelicu Ristanović i rekla: "Bata se ubio, meni nema života." Potom je i ona pokušala da izvrši samoubistvo - priča porodični prijatelj porodice Stolica.

POSLEDNJA VEST
Nije bio savetnik Sretena Lukića

Penzionisani major Ministarstva unutrašnjih poslova Radomir Stolica, koji se juče ubio u stanu svoje sestre u Rakovici, nije bio savetnik policijskog generala i haškog optuženika Sretena Lukića, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.
Stolica, koji je pištoljem izvršio samoubistvo, radio je kao psiholog na poslovima psihološke prevencije u policiji.
Kako je Tanjugu rečeno, Stolica je po proceduri koja važi u policiji dobio zvanje savetnika, što je verovatno izazvalo zabunu u medijima koji su ga povezali sa Lukićem.

On kaže da ga je uplakana Jelica pozvala telefonom i rekla mu da je je Radomir izvršio samoubistvo.
- Seli smo u kola i došli do Zahumske ulice. Vrata od stana bila su otključana, ali unutra nikoga nije bilo. Začulo se neko stenjanje sa tavana. Otrčali smo gore i ugledali Radomira u lokvi krvi pored koga je ležala njegova sestra sa peškirom obmotanim oko vrata, koji se, najverovatnije, pocepao od težine. Pored je stajala i stolica na koju se nesrećna sestra popela pre nego se obesila. Prethodno je popila šaku lekova. Nije mogla da podnese bratovljevu smrt jer su bili vezani - kaže naš sagovornik.

Ovaj porodični prijatelj tvrdi da pokojni Radomir nije imao nikakvog motiva da se ubije. On kaže da je pokojni Stolica radni vek proveo u MUP-u Srbije, gde je radio kao diplomirani psiholog, a završio je i fakultet primenjenih umetnosti. Bio je savetnik haškog optuženika Sretena Lukića.

- Imao je svoj stan u Rakovici, ali se preselio kod sestre da ona ne bi bila sama. Sa bivšom ženom Jelicom imao je trinaestogodišnjeg sina. Prekjuče je primio prvu penziju od 30.000 dinara. Nije imao nikakvih psihičkih ili zdravstvenih problema tvrdi naš sagovornik.

Prvo sumnjali na sestru

Pre nego što je utvrđeno da se Stolica ubio, a da je njegova sestra pokušala samoubistvo vešanjem, sumnjalo se da je sestra pucala u brata i da je potom pokušala sebe da ubije. Dok su Radmilu prevozili kolima Hitne pomoći na Urgentni centar, policija je nekoliko puta radio-vezom zvala lekare u sanitetskom vozilu, upozoravajući ih da povređenoj sestri ne diraju ruke da ne bi uništili tragove.

(LJ. K.)


15. april 2005.

UHVAĆENE UBICE?

Policija uhapsila nekoliko osoba, za koje se sumnja da su ubile taksistu Nezira Šišića i pumpadžiju Zorana Radovića. Pod sumnjom i Slobodan Jordanov, koji je u sredu uveče teško ranio policajca Nenada Jelića

BEOGRAD - Slobodan Jordanov (22), koji je preksinoć teško ranjen u obračunu sa policijom, potencijalni je osumnjičeni za ubistvo taksiste Nezira Šišića i radnika benzinske pumpe Zorana Radovića, kao i za ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

LELI ANDRIĆ USLOVNA KAZNA

BEOGRAD - Folk pevačica Lela Andrić (49) osuđena je juče u Okružnom sudu u Beogradu na uslovnu zatvorsku kaznu. Andrićeva je zbog prevare švajcarskog državljanina Kurta Alespaha (75), koji je od nje ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

LAŽNI DOKTOR OBEĆAVAO BRAK

BEOGRAD - Branko Petrović (50) iz Prištine uhapšen je zbog sumnje da je počinio više prevara. Kako je saopštio Biro za informisanje MUP-a Srbije, Petrović je tokom septembra 2004. godine u jednom dnevnom ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

Uhapšen

OPLJAČKAO KONTINENTAL BANKU

NOVI SAD - Policija Novog Sada uhapsila je Darija Uzelca (24) iz tog grada zbog sumnje da je opljačkao Kontinental banku i izneo 711.700 dinara ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

Prevarant

POZAJMIO 100 EVRA OD DEVOJKE, PA POBEGAO!

BEOGRAD - Vido Brajović (22) iz Podgorice uhapšen je i zadržan u pritvoru zbog sumnje da je u novembru prošle godine falsifikovao novac i varao ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

Pljačka

ODNELI PAZAR IZ EDS-A

GORNJI MILANOVAC - Nepoznati počinioci opljačkali su preksinoć prostorije Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu. Iz kase, koja je po rečima ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

Krivična prijava

INSPEKTORKA UZIMALA NOVAC

BEOGRAD - Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv turističkog inspektora Zorice Vuletić iz Beograda zbog sumnje da je novac od naplaćivanih ..

 


15. april 2005.

UHAPŠENA BRAĆA ANDREJEVIĆ

PANČEVO - Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ubistva u pokušaju, okružni javni tužilac podneo je zahtev za sprovođnje istrage protiv ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

SAHRANJEN MALI ALEKSANDAR

BATOČINA - Aleksandar Cvetković (11) iz Batočine, koji se udavio na akumulaciji za navodnjavanje u Rogozu, juče je sahranjen na groblju u blizini kuće ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

PUCAO NA BOKSERA ČABARKAPU

BEOGRAD - Interventna ekipa MUP-a Srbije uhapsila je Vladimira Doskovića iz Kaluđerice zbog osnovane sumnje da je pet dana ranije na "Lastinoj" stanici ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...


15. april 2005.

SKOČIO SA SOLITERA

NIŠ - Muškarac star oko pedeset godina skočio je pretprošle noći sa terase solitera na Bulevaru Nemanjića 56 u Nišu i preminuo posle pada na beton ..

Kompletan tekst... kompletan tekst...Vesti
 
Planeta
 
SiCG
 
Stars
 
Crna Hronika
 
Sport
 
Beograd
  Copyright © 2003-2009 KURIR