KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


9. septembar 2004.

ČAST JE IGRATI ZA PARTIZAN!

Gurović: Imam ponude sa raznih strana, ali voleo bih da igram za našu ekipu, posebno ako je član Evrolige

Dok se vraćao iz udaljene ruske provincije Tatarstan, Milanu Guroviću je Beograd iz vazduha ličio na Njujork, ili bar na Barselonu. Avion još nije ni dotakao pistu, a košarkaška čaršija je počela da nagađa o Čičinoj sledećoj destinaciji. Španija, Italija, Grčka... A možda će i naredne sezone Milan biti najveća zvezda srpsko-crnogorske košarke. Činjenica da Gurović trenira sa Partizanom zagolicala je maštu pristalica crno-belih. Ispostavilo se, ne bez razloga.

- Voleo bih, bila bi mi čast, da zaigram za našu ekipu, posebno ako se radi o klubu koji učestvuje u najjačem klupskom takmičenju u Evropi, i koji je dobro organizovan. Videćemo, moj menadžer je trenutno u pregovorima, imam ponude sa raznih strana. Pre svega iz zemalja u kojima sam već igrao, ali i iz Italije. Međutim, ne bih govorio o konkretnim imenima - kaže Milan Gurović.

Pokušali smo da saznamo kolika je doza realnosti u priči "crno-beli Gurović".
- Nije neozbiljno, ali još uvek je sve otvoreno. Ima mnogo mogućnosti.

U svakom slučaju, Kazanj i tamošnji ruski vicešampion Uniks su daleko iza Milana. Mnogo dalje nego što je stvarna distanca (preko 2.000 kilometara od Beograda).
- Uh, šta da vam kažem. Klub je odlično organizovan, ima sjajnu halu, i što se toga tiče sve je bilo u redu, ali sve ostalo je stvarno ispod nivoa na koji sam navikao u Grčkoj, Španiji ili Srbiji. Počevši od aerodroma, pa nadalje. Bili smo nekoliko dana smešteni u hotelu "Tatarstan" u centru grada. Kasnije su mi pokazali stan za mene i moju porodicu i uopšte nismo bili zadovoljni. Da ne govorim da u gradu ne postoji engleska škola, već samo ruska. Pojedini delovi grada liče na neki geto...

Todorić: Nije realno

Milan Gurović je, tvrde upućeni, i prošle sezone bio zanimljiv Partizanu. Bilo je i nekih razgovora, ali ništa više od toga. Sportski direktor Partizana Dragan Todorić smatra da je u ovom trenutku nerealno očekivati da Gurović postane član šampiona.
- Tačno je da Milan trenira sa našim igračima. On je to tražio, i mi smo mu izašli u susret. Sigurno da je želja mnogih ekipa da u ima takvog igrača, ali sada nije realno da postane igrač Partizana, jer je njegov ugovor verovatno veoma visok - rekao je Todorić.

Rastanak sa ruskim klubom (koji je prošle godine imao budžet od 15 miliona dolara) bio je korektan. Shvatili su Tatari da je Milan evropski čovek, košarkaška veličina. Međutim, povratak u Srbiju išao je mnogo teže nego što se moglo pretpostaviti.
- Čelnici kluba su mi obećavali "da će biti sređeno za pet minuta", da bi onda isključili mobilne telefone. Dva dana sam pokušavao da obezbedim let za Moskvu (udaljena 800 km - prim. aut), pa onda za Beograd. Nije mi uspelo, a putovanje vozom, s obzirom na to da imam decu, nije dolazio u obzir. I onda mi je pukao film, pozvao sam Beograd, naručio avion i konačno se vratio u Srbiju.

Gurović kaže da su na njegovu odluku uticala i tragična dešavanja u gradu Beslanu.
- Strašno, svaki dan na televiziji su se ređale grozne scene. Ko bi na to ostao imun? I to je doprinelo odluci da se vratimo za Beograd. Bilo, ne ponovilo se - rekao je Milan Gurović, koji je u Kazanju uspešno prošao sve lekarske preglede. Sada mu preostaje da odluči - Beograd ili Evropa. Ah, da - i Beograd je u Evropi.

(P. G.) 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR