KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


2. i 3. oktobar 2004.

NEĆE U HAG

Ministar Dragan Jočić izdao nalog za hapšenje generala, jer su propali pregovori o dobrovoljnoj predaji

BEOGRAD - Generali Nebojša Pavković i Vladimir Lazarević odbili su u četvrtak i petak da razgovaraju sa izaslanicima Vlade Srbije o uslovima dobrovoljne predaje, saznaje Kurir. Obojica generala su, kako saznajemo, poručila vlastima da im ne pada na pamet da se predaju i da "živi neće otići u Haški sud"!

- I Pavković i Lazarević odbili su svaki razgovor na temu predaje. Njima ne pada na pamet da mirno odu u Hag. Oni su spremni i na najgore, spremni su i da umru, ali neće da se predaju - kaže za Kurir obavešteni sagovornik iz Vlade koji je posredno učestvovao u propalim pregovorima sa generalima. Prema njegovim rečima, ideja premijera Koštunice i čitave vlade bila je da "ubede" generale da se dobrovoljno predaju i tako, ako je ikako moguće, izbegnu hapšenja.

- Jedino je sa Sretenom Lukićem stvar išla lako. On je još ranije rekao da će se predati čim za to dođe vreme, ali Pavković i Lazarević su odbili svaki razgovor. Oni su sada najveći problem, stvarno ne znam šta ćemo sa njima. Najmanje što Vladi u ovom trenutku treba jesu neko spektakularno hapšenje, pucnjava, jurnjava i slične stvari... - kaže naš sagovornik.

Ipak, kako Kurir saznaje u krugovima bliskim srpskom MUP-u, ministar policije Dragan Jočić već je izdao nalog za hapšenje generala Pavkovića i Lazarevića.
- Stvar je dovedena do kraja. Situacija je više nego ozbiljna i svako dalje odlaganje rešavanja haškog problema preskupo bi koštalo čitavu državu - objašnjava naš sagovornik iz MUP-a. On, ipak, kaže da ne veruje da će odmah uslediti akcija hapšenja generala i procenjuje da će država pokušati još jednom da "urazumi" Pavkovića i Lazarevića.

Kurir je u petak bezuspešno pokušao da stupi u kontakt sa generalima Pavkovićem i Lazarevićem. Na njihove telefone niko se nije javljao. Pavkovićeva ćerka Marija kratko je samo za Kurir rekla da se sa teško obolelim ocem nije čula jako dugo.
- Nije se javljao u poslednje vreme. Koliko ja znam, i dalje je na lečenju u jednoj od naših banja - rekla nam je Marija Pavković. Kurir, međutim, nezvanično saznaje da se general Pavković sklonio u rodni Aleksinac, gde poseduje jednu kuću.

Kako tvrde obavešteni, general Vladimir Lazarević nalazi se u okolini Niša u krugu svoje porodice.
- Lazi se svakoga dana jave na desetine veterana sa Kosova koji mu nude pomoć. Ljudi hoće da dođu kod njega da ga brane od hapšenja. Zovu ga da dođe kod njih da se sakrije ako to hoće. General, međutim, sve to odbija. On neće nigde bežati, ali se neće ni mirno predati! - kaže jedan od Lazarevićevih bliskih prijatelja.

Narodni blok: Tadiću, primi nas

BEOGRAD - "Narodni blok", stranka čiji je predsednik general Nebojša Pavković, saopštila je u petak da Pavković "iz zdravstvenih razloga nije mogao da preuzme optužnicu Okružnog suda".
"Zatražićemo prijem kod predsednika Tadića, kao i kod premijera Koštunice, gde bismo izneli svoje stavove i tražili njihova jasna određenja prema ovom pitanju. Nadalje smo spremni da pokrenemo inicijativu za sprovođenje referenduma po pitanju izručenja naših generala Hagu, na kome bismo tražili jasan odgovor od naroda da li je za izručenje ili ne", kaže se u saopštenju NB.

(E. K.)

Svi generali ozbiljno bolesni

Zdravstveno stanje generala Sretena Lukića, Vladimira Lazarevića i Nebojše Pavkovića se u poslednjih nekoliko meseci naglo pogoršalo, saznaje Kurir. Sreten Lukić bi čak, prema informacijama iz njegovog neposrednog okruženja, morao da ode na hitnu operaciju srca. Zvanično, pod jakom terapijom se nalaze i generali Lazarević i Lukić. Međutim, ni za jednog od njih nije poznato gde se leče.
Kako za Kurir kaže načelnik VMA, general Zoran Stanković, u poslednjih nekoliko meseci generali Lazarević i Pavković nisu bili na lečenju u ovoj ustanovi.
- Samo su pre desetak dana na VMA bili Pavkovićevi advokati, koji su od nas tražili medicinsku dokumentaciju o njegovoj bolesti i o izvršenim operativnim zahvatima. Od nas je traženo samo mišljenje, a nikakav pregled nije urađen, pošto Pavković nije došao sa njima - kaže Stanković, i dodaje da ne zna u kojoj zdravstvenoj ustanovi se Pavković trenutno leči.

(E. K.)


2. oktobar 2004.

GENERAL LUKIĆ JOŠ NA SLOBODI

BEOGRAD - General policije Sreten Lukić, koji je u četvrtak u Okružnom sudu preuzeo hašku optužnicu, u petak uveče još se nalazio u svojoj kući na Senjaku, koja je stavljena pod stalni nadzor policije. Iako je u pojedinim medijima u petak objavljeno da je Lukić iz Palate pravde direktno prosleđen u ćeliju Centralnog zatvora, to se pokazalo kao netačno. Ipak, kako Kurir saznaje ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

CRNA RUPA!

Srbija zbog nesaradnje sa Hagom polako postaje "crna rupa" Evrope od koje će svi bežati

BEOGRAD - Ukoliko naša zemlja vrlo brzo ne izruči Hagu Ratka Mladića i optužene generale Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Sretena Lukića, bićemo totalno izopšteni od ostatka sveta ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

ŽDERONJE

Dačić smršao 14 kila za 45 dana, a kako se ostali srpski političari bore protiv debljine
Kasa, najdeblji političar u Srbiji, ima 36 kila viška i dijeta mu ne pada na pamet

BEOGRAD - Šef srpskih socijalista Ivica Dačić podvrgao se rigoroznoj dijeti i za samo 45 dana smršao čak 14 kilograma, objavio je Kurir u petak. Dačić, naravno, nije jedini srpski političar koji muku muči ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

G 4,7 PLUS!

Labus i Dinkić zaboravili na obećanje da će dati ostavku ako G17 osvoji manje od 5 odsto glasova
Podaci agencije Strateški marketing pokazuju da je G17 na izborima osvojio 4,7 odsto glasova

BEOGRAD - Lideri G17 Plus Miroljub Labus i Mlađan Dinkić morali bi pod hitno da podnesu ostavke na svoje funkcije u Vladi i da se zauvek povuku iz politike! Labus i Dinkić su, naime, obećali da će ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

NIŠTA O ATENTATU NA VERUOVIĆA

Policija ne zna ništa o pokušaju ubistva Đinđićevog telohranitelja

BEOGRAD - MUP Srbije i Specijalni sud nemaju nikakve podatke o atentatu na Milana Veruovića, telohranitelja ubijenog premijera Zorana Đinđića i jednog od najvažnijih svedoka ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

NE POZIVAJTE SRBE NA IZBORE!

SPC: Ne tražite od Srba sa Kosova da izađu na izbore sve dok ne dobiju garancije da će im biti obezbeđeni opstanak i njihova imovina

BEOGRAD - Sveti arhijerejski sinod SPC poručio je političarima u Srbiji da ne upućuju poziv našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji da izađu na parlamentarne izbore.
- Ovih dana, kada se vode možda odlučujući razgovori koji mogu odrediti položaj južne srpske pokrajine u narednim decenijama, Sinod konstatuje da KFOR, UNMIK i privremeni ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

DOSTA ZLOČINA!

ODAKLE VAM LOVA, KLOŠARI?

Dragan J. Vučićević

Jedan naš političar, čije ime ovde ne smem da pomenem zbog izborne ćutnje, ima dva ujaka. Ujka Marka i ujka Miloša. Marku je sedamdeset prva, penzionisani je brkati zastavnik i već godinama jedva ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

Tadić i Đilas

PRVI PROJEKAT RATNA SIROČAD

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić (obećao rešenje "afere Bodrum") očekuje da će otvaranje Narodne kancelarije pomoći efikasnijem rešavanju problema građana i da će ..

alt= kompletan tekst...


2.i 3. oktobar 2004.

Vojislav Koštunica

BEZ GARANCIJA SRBI NEĆE NA IZBORE

BEOGRAD - Srpski premijer Vojislav Koštunica razgovarao je sa specijalnim koordinatorom Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Erhardom Busekom o očuvanju državne zajednice ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

Rasim Ljajić

GENERALI NISU NAŠA NADLEŽNOST

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da Vladi Srbije nije upućen zahtev da se izjasni da li bi hapšenje generala bio rizik ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

Vilijam Montgomeri

EU NEĆE OČUVATI SCG

PODGORICA - Bivši ambasador SAD u SCG Vilijam Montgomeri sumnja u sposobnost evropskih zvaničnika da izađu na kraj sa naporima za očuvanje zajedništva državne ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

PONOVO NEVINE ZA 700 EVRA

U Novom Pazaru cveta novi biznis, hirurzi za "male" pare "grešnicama" iz cele zemlje ugrađuju plastični himen

NOVI PAZAR - Džins više nije jedini unosan posao u Novom Pazaru. Opasna konkurencija postalo je umeće "prišivanja" ili "nadogradnje" himena. U ovom gradu, naime, prava je potražnja za plastičnim hirurzima ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

IZEM TI FISKALNU!

Istekao rok za nabavku fiskalnih kasa, prodavci nevešti, kupci čekaju i po 15 minuta da plate novine

BEOGRAD - Istekao je i poslednji rok za fiskalne kase. Od petka su svi "prozvani" morali da ih imaju. Novi propisi izazvali su, međutim, nove "muke". Ispred velikog broja manjih prodavnica i kioska u kojima ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

KOMISIJA PROVERAVA BROKERE

Inspekcija proverava dokumentacije brokera koji su optuženi da su posle povlačenja naloga prodavali akcije FPP "Balkan limitidu"

BEOGRAD - Inspekcija Komisije za hartije od vrednosti počela je proveru dokumentacije brokera koji su optuženi da su posle povlačenja naloga prodavali akcije FPP "Balkan limitidu" ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

PODRAVKA ODUSTALA OD KUPOVINE
AKCIJA CENTROPROIZVODA

BEOGRAD - Kompanija "Podravka" iz Koprivnice saopštila je u petak da povlači svoju ponudu za kupovinu akcija beogradskog "Centroproizvoda". "Podravka" je bila zainteresovana da ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

DŽUDŽEVIĆ: BOSANSKI KAO IZBORNI PREDMET

NOVI PAZAR - Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća u Srbiji i Crnoj Gori Esad Džudžević zamolio je premijera Srbije Vojislava Koštunicu da zatraži od Ministarstva ..

alt= kompletan tekst...


2. i 3. oktobar 2004.

DEVET DOMAĆIH FIRMI HOĆE "C MARKET"

BEOGRAD - Privrednoj komori Srbije do petka se prijavilo devet domaćih preduzeća i dostavilo prijave za učešće u formiranju konzorcijuma domaćih firmi za kupovinu akcija ..

alt= kompletan tekst...
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR