KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


2. jun 2004.

INTERVJU

Tijana Mladenović

ANICA DOBRA, A MLAĐA!

Odlično kuvam, prava sam domaćica, a na informacije o dečku sam stavila - veto!

Megapopularna serija "Stižu dolari" polako, poput prethodnih tvorevina "narodskog" scenariste Siniše Pavića, lansira nove zvezde. Jedna od njih je i Tijana Mladenović (24), koja upravo završava glumu na BK akademiji, u klasi profesora Feđe Stojanovića. Televizijski debi ova lepotica imala je u seriji "Lisice", gde je igrala jednu od devojaka zavodnika Gordana Kičića, a igra i u dvema predstavama u Nikšiću: "Pretis lonac" i "Tramvaj zvani želja". Ekskluzivno za Kurir, Tijana otkriva da će njen lik u seriji - nespretna sekretarica Marina, i nadobudni Branislav, koga igra Ivan Bosiljčić, završiti u strasnoj ljubavnoj vezi!

Kako si se opredelila za slatko, ali i mukotrpno glumačko zanimanje?
- Još kao gimnazijalka sam tri godine igrala u Dadovu. Gluma mi je bila zabavna, ali nisam bila neki fanatik, tako da sam upisala prava. Na jesen sam, više iz znatiželje, otišla na prijemni ispit na FDU, i ušla u uži izbor kod profesora Bajčetića, i tek tada sam odlučila da postanem glumica! Sledeće godine upisala sam glumu na BK. Roditelji su bili šokirani - otkud sad glumica u kući (!), ali su me podržali. Mislim da sam uradila pravu stvar!

S obzirom na to da si "s neba, pa u rebra" debitovala pred milionskim auditorijumom, jesi li imala tremu?
- Jesam, i to veliku, jer mi je sve to bilo potpuno nepoznato. Ali, reditelj Miša Vukobratović uspeo je da izvuče maksimum iz mene, na momente je umeo i da bude strog. Dešavalo se da mi popusti koncentracija, jer se ponekad snima po 12 sati. Mislim da je bilo presudno to što me niko nije tretirao kao početnika, već kao ravnopravnog partnera. Mira Karanović, Petar Kralj i ja, njihova TV ćerka, odlično funkcionišemo kao porodica!

Kada ćemo te gledati na filmu?
- Volela bih, ali to ne zavisi od mene. Iako imamo puno dobrih reditelja, čini mi se da "kuburimo" sa scenaristima. Većina novih domaćih filmova mi se uopšte ne dopada, tematika je bez veze, spali smo, nažalost, na niske grane: besomučno nasilje i jeftini humor. Ali, ne gubim nadu!

Koliko ti prija popularnost, a koliko neizbežna poređenja sa glumačkom i seksi ikonom Anicom Dobrom?
- Pravo da ti kažem, na popularnost i ne obraćam pažnju. Nisam iz tog "filma", slava me ne zanima. Ne mogu sebe da zamislim kao tabloidnu ličnost! Mnogi su mi rekli da ličim na Anicu, koju inače jako cenim. Kada sam gostovala u jednoj TV emisiji, čula sam kako se ljudi oko mene došaptavaju: "Eno je Anica, zar je moguće da se toliko podmladila!"

Kako ispunjavaš vreme između snimanja, predstava i proba?
- Pošto živim sa starijim bratom, koji se bavi menadžmentom i "kulira" kućne poslove, ja vodim računa o kući i kuvanju. Mogu da se pohvalim da sam odlična domaćica! Opušta me muzika: Edit Pjaf, rege, "Kanda, Kodža i Nebojša"... Imam i dečka, ali na informacije o njemu stavljam - veto!

L. GOLUBOVIĆ 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR