KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


29. januar 2004.

UBICA IZ BIA BIO BOLESTAN

Petostruki ubica Vladan Rovčanin bio je neuračunljiv kad je pobio svoje kolege

NIŠ - Psihijatrijsko veštačenje bivšeg radnika Centra BIA za Kosovo i Metohiju Vladana Rovčanina, koji je osumnjičen da je ubio petoro svojih kolega a dvojicu teško ranio, pokazalo je da je zločin izvršio u neuračunljivom stanju. Tim lekara neuropsihijatara, koji su činili Srba Miljković, Zoran Ćirić i Dušan Lazarević, utvrdio je da Rovčanin boluje od paranoidne psihoze, te da je ubistvo izvršio pod uticajem ovog duševnog oboljenja.

Zločin se dogodio 30. septembra prošle godine u Centru BIA za Kosovo i Metohiju u zgradi niškog Pozorišta lutaka. Rovčanin je, pucajući iz automatskog oružja, ubio Radoja Novićevića (49), načelnika odeljenja BIA, njegovog pomoćnika Momčila Momčilovića (41), operativca BIA Tomislava Dragovića (36) i sekretaricu Anu Radulović (27), dok je teško ranjeni Nebojša Vasić preminuo mesec dana kasnije u niškoj bolnici.

U ovom obračunu ranjeni su i radnici BIA Rade Aksić i Slaviša Derikravić. Prema rezultatima uviđaja, Rovčanin je najpre kroz vrata pucao u kancelariju u kojoj su bili Aksić i Derikravić. Aksić je izašao, uhvatio se sa Rovčaninom u koštac i uspeo da mu otme pištolj, ali je tom prilikom i sam ranjen. Pucnjava je izazvala uzbunu u kancelariji u kojoj su bili Novićević, Momčilović i Ana Radulović, koji su pozvali policiju i zaražili pomoć.

Doživotno u bolnici?

Zakon ne predviđa maksimalno trajanje mere bezbednosti tako da Rovčanin može u psihijatrijskoj bolnici da ostane do kraja života. Sud će pratiti izvršavanje ove mere, a može je ukinuti ukoliko utvrdi da pacijent više nije opasan po okolinu.

Međutim, ubica je upao u kancelariju i počeo da puca, ubivši na licu mesta Novićevića i Radulovićevu, dok je Momčilović pokušao da se spase skočivši kroz prozor sa visine od oko osam metara. Nakon što je ubio Dragovića i teško ranio Nebojšu Vasića, Rovčanin je izašao iz zgrade i Momčilovića, koji je ležao na betonu, "overio" sa nekoliko metaka, nakon čega se predao policiji.

- Neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je Rovčanin trajno oboleo od paranoidne psihoze, te da je ovo oboljenje imao i u momentu izvršenja zločina. Veće Okružnog suda izreklo mu je meru privremenog smeštaja u zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici. Na ovaj način istraga je završena, a na javnom tužiocu je pokretanje postupka za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi - rekao je za Kurir Novica Stefanović, istražni sudija Okružnog suda u Nišu.

D. KOCIĆ


29. januar 2004.

MONTIRANI ZAPISNICI

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje optuženima za proizvodnju sintetičke droge

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje Milanu Zarubici i grupi od 15 okrivljenih koji su optuženi da su ilegalno proizvodili ..

alt= kompletan tekst...


29. januar 2004.

JEDNI NUDE POMOĆ, DRUGI
PSUJU I NAŠ LIST I DAFINU

Burne reakcije na tekst i fotografije bolesne Dafine Milanović

BEOGRAD - Telefon redakcije Kurira juče se usijao od poziva čitalaca koji su reagovali na objavljivanje ekskluzivnih fotografija obolele Dafine Milanović ..

alt= kompletan tekst...


29. januar 2004.

U SAOBRAĆAJKI U BLIZINI
ŠAPCA TROJE POGINULO

U nesreći stradao košarkaš Milan Radojević, njegova supruga Danijela i prijateljica Svetlana Panić, svi iz Sremske Mitrovice

KLENAK - Na delu magistralnog puta M-21 Novi Sad - Ruma - Šabac, kod mesta Klenak, prekjuče u popodnevnim satima dogodila se teška saobraćajna nesreća ..

alt= kompletan tekst...


29. januar 2004.

UBIO RODITELJE, PA IH BACIO U SEPTIČKU JAMU

NOVI SAD - U Okružnom sudu u Novom Sadu juče je počelo suđenje Darku Vujinoviću (28) i njegovoj nevenčanoj supruzi Jeleni Jovanović (20), optuženim da su ..

alt= kompletan tekst...


29. januar 2004.

UDARIO POLICAJCA PESNICOM U LICE

VRANJE - Pripadnici vranjskog SUP-a podneli su krivičnu prijavu protiv Dejana Zdravkovića iz Vranja, osumnjičenog da je napao i povredio policajca ..

alt= kompletan tekst... 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR