KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


16. januar 2004.

KO ĆE ŠTA

Koštunica liderima G17 ponudio mesto predsednika Skupštine, a Labusu funkciju jedinog potpredsednika vlade

BEOGRAD - Vojislav Koštunica, lider DSS-a, ponudio je juče stranci G17 mesto predsednika Skupštine, odnosno v. d. predsednika Srbije, a izrazio je i spremnost da mesto jedinog potpredsednika vlade prepusti Miroljubu Labusu. Koštunica i Labusa juče su, na sastanku u sedištu DSS-a, dugo pregovarali o uslovima ulaska G17 u manjinsku vladu.

- Ovakav predlog Koštunice usledio je posle signala iz Labusove stranke da G17 najozbiljnije razmišlja o neučestvovanju u novoj vladi i podršci manjinskoj vladi koju bi činili samo DSS i SPO-NS. Jedan od glavnih nesporazuma na liniji DSS-G17 bio je koncept oročene vlade, koja ne bi mogla da odgovori brojnim ekonomskim problemima - kaže naš izvor.

Ništa još nije konačno

Stranka G17 u toku prvog kruga pregovora gotovo je definisala svoje zahteve. To su mesto premijera, ministra finansija, ministarstva za privredu i privatizaciju, poljoprivredu, zdravstvo i mesto zamenika ministra unutrašnjih poslova.

SAD za Koštunicu, EU za većinsku vladu

Međunarodna zajednica je, kako saznajemo, podeljenog mišljenja u vezi sa novom vladom. Na jednoj strani SAD podržavaju Vojislava Koštunicu sa konceptom manjinske vlade, dok je Evropskoj uniji mnogo bliža opcija ulaska svih "demokratskih stranka" u vladu.
- Stav SAD iznenadio je mnoge, jer je stigla podrška predlogu Koštunice. S druge strane, Evropa šalje signale da je najbolje formirati stabilnu vladu demokratskih stranka, uključujući i DS - navodi izvor Kurira iz vrha DSS-a.

- U zamenu za odustajanje od mesta premijera, Labusu je ponuđeno da on bude jedini potpredsednik vlade. Međutim, ni ovi pregovori nisu konačni, jer će G17 u subotu održati sednicu Predsedništva na kojoj će razmatrati predlog DSS-a, dok će konačnu odluku doneti Glavni odbor. Što se tiče koalicije SPO-NS, ne verujem da će s njima biti velikih problema oko personalnih rešenja - navodi naš izvor.

Zvanično, portparol G17 Ksenija Milivojević nije juče želela da se izjasni o predlogu DSS-a za formiranje manjinske vlade.

- Konačnu reč daćemo kada vidimo program buduće vlade. Očekujemo da će na zajedničkom sastanku partija demokratskog bloka, koji će se održati danas, DSS ponuditi program buduće vlade - rekla je portparol G17 Plus Ksenija Milivojević.

Ministarstvo finansija, na koje računa G17, moglo bi da bude ozbiljan kamen spoticanja, s obzirom na to da je i lider NS Velimir Ilić juče za Kurir nagovestio mogućnost da njegova koalicija zatraži to mesto.

Drugi krug pregovora

Demokratski blok danas u DSS-u

BEOGRAD - Konsultacije stranaka demokratskog bloka biće nastavljene danas u prostorijama Demokratske stranke Srbije. Na konsultacijama će, uz DSS, učestvovati i predstavnici G17 Plus, koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije i Demokratske stranke. Sastanak je zakazan za 18 časova u prostorijama DSS-a u Pariskoj ulici broj 13 i biće zatvoren za javnost. Glavni odbor DSS-a predložio je formiranje manjinske vlade u koju bi ušli DSS, G17 Plus i koalicija SPO-NS, a u parlamentu bi je podržao DS.

(BETA)

Potpredsednik DSS-a Dragan Jočić, inače već viđen na mestu ministra policije, juče je ponovio da njegova stranka pikira Mihajlovićevu i Batićevu fotelju.

- Ministarstva policije i pravde su osnovne poluge jedne države. Na njima mora da se poradi i ona moraju da se dovedu u red - rekao je Jočić i negirao da je tokom razgovora sa drugim strankama bilo reči o njemu kao kandidatu za ministra policije.

Popović - šef diplomatije

DSS priprema još jedno iznenađenje, a to je da na mesto šefa diplomatije SCG predloži Aleksandra Popovića. Stranci Vojislava Koštunice takođe su interesantna ministarstva prosvete i zdravlja. Kao kandidati za ove dve funkcije pominju se lider NDS-a Slobodan Vuksanović i funkcioner DSS-a Obren Joksimović. Vuksanović za Kurir kaže da prvi put čuje za tako nešto.

- Igraću na onom mestu na kome on odredi, naravno ukoliko budem u prvoj postavi - sportskim rečnikom kaže Vuksanović, koji je ovih dana bio "viđen" i kao novi gradonačelnik Beograda.

Obren Joksimović takođe kaže da u DSS-u nije bilo govora o kadrovima, ali izražava spremnost da, ako zatreba, ponovo bude ministar zdravlja. Na kraju, treba pomenuti i profesora Radoša Ljušića, koga je DSS navodno želeo da predloži za budućeg ministra kulture.

S. M. STAJIĆ


16. januar 2004.

NIKOLIĆ: DSS PREVARIO GRAĐANE

BEOGRAD - Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić izrazio je juče žaljenje zbog odbijanja DSS-a da stupi u postizbornu koaliciju sa njegovom strankom ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

PUŠTENA!

Dafina Milanović puštena da se brani sa slobode jer je obolela od raka dojke i mora na hemoterapiju
"Moja banka bila je samo servis NBS. Posle likvidacije moje porodice nisam mogla da biram da li ću dati novac"

BEOGRAD - Dafina Milanović (57), vlasnica "Dafiment banke" koja je prevarila na hiljade građana piramidalnom štednjom, puštena je juče oko 11.30 sati ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

DRUGA PUŠKA!

U izveštaju nemačke policije, broj KT21-2003/1350/12 stoji da je posle ubistva Đinđića u Visbadenu veštačen i "kalašnjikov"!

BEOGRAD - U atentatu na premijera Đinđića korišćene su dve puške! Pored snajpera "hekler i koh" koji je koristio Zvezdan Jovanović, na premijera je pucano ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

KOLESAR NESTAO!

Poresku upravu ne zanima da li je Nemanja Kolesar pobegao iz Srbije, jer se država obezbedila njegovim nekretninama i računima

BEOGRAD - Poreska uprava, tužilaštvo i policija nisu želeli da potvrde niti negiraju informaciju koju je posle novogodišnjih praznika objavio Kurir da je Nemanja Kolesar ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

RATKO MLADIĆ POBEGAO U BILEĆU!

General pobegao iz Valjeva, dojavili mu da će ga uhapsiti nemački obaveštajci, javljaju sarajevski mediji

SARAJEVO - Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić nalazi se u Bosni i skriva se u svojoj vikendici na Bilećkom jezeru, gde ga čuvaju ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Duh iz boce

BOGATAŠKA PARTIJA

Bogdan Tirnanić

Pročulo se kako će srpski bogataši, nezadovoljni svojim položajem i statusom u društvu, osnovati političku partiju. Razumljivo mi je da se neki političar na vlasti ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Zoran Živković, DS

DSS DA SE IZVINI

BEOGRAD - Zamenik predsednika DS-a Zoran Živković traži od čelnika DSS-a objašnjenje i izvinjenje za izjave koje su davali o DS-u ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

RIK

VERIFIKOVANI POSLANICI

BEOGRAD - RIK je verifikovao poslaničke liste stranaka koje su na izborima ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Afera krađe glasove

PAJTIĆ, RADOSAVLJEVIĆ I RISTIĆ KOD TUŽIOCA

BEOGRAD - Prvo opštinsko tužilaštvo uputilo je zahtev Prvom opštinskom sudu da se saslušaju funkcioneri DS-a Bojan Pajtić, Aleksandar Radosavljević ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Filip Cepter, biznismen

NISAM KUPIO POLA SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik kompanije Cepter internacional Filip Cepter negirao je da je taj holding privatizovao veliki broj srpskih preduzeća, ističući da je ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Dragoljub Mićunović, DC

PODRŽAVAM VEĆINSKU VLADU DEMOKRATA

BEOGRAD - Predsednik DC-a Dragoljub Mićunović kaže da je za njega najprihvatljivije rešenje većinska vlada četiri političke grupacije koja ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

Slobodan Vučetić, sudija

NOVI USTAV NE ZNAČI I IZBORE

BEOGRAD - Predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić kaže da Ustav Srbije ne predviđa rok u kojem je potrebno formirati novu republičku vladu ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

ODBRANA AGROŽIVA

Diviki: Piletina iz "Agroživa" potpuno ispravna, za trovanje dece krivi radnici u kuhinji vrtića "Zemunski biser"

BEOGRAD - Jedan od najvažnijih dokaza da "Agroživ" nema nikakve veze sa trovanjem dece iz vrtića "Zemunski biseri" jeste i činjenica da je istog dana ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

MAHINACIJE U PRIVATIZACIJI

Barać: Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije je samo početak onoga što pripremamo, objavićemo i knjigu

BEOGRAD - Izveštaj o politici i procesu privatizacije u Srbiji u toku prethodne godine koji je dostavljen medijima predstavlja samo uvod, jer mi pripremamo ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

SRBI ODBILI DA ODAJU POŠTU
ŽRTVAMA "ZLOČINA" U RAČKU

Savić: Skupština Kosova prekršila poslovnik, promenila dnevni red. Trajković: Vilijam Voker, po nalogu Medlin Olbrajt, "namestio" masakr

PRIŠTINA - Poslanici Koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova odbili su juče da ustajanjem i minutom ćutanja odaju poštu albanskim civilnim žrtvama u selu Račak ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

U JELEN DOLU ZADOVOLJNI,
ZA GAZDU RADE PUNOM PAROM

Iz kamenoloma poručuju da ništa nije sporno oko privatizacije

BEOGRAD - Privatizacija kamenoloma "Jelen Do", koja je zaključena letos sa hrvatskom firmom "Našice cement", u poslednja dva dana doživela je ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

ČOVIĆ I HOLKERI NISU POSTIGLI DOGOVOR

BEOGRAD - Šef UNMIK-a Hari Holkeri i potpredsednik Vlade Srbije zadužen za Kosovo Nebojša Čović nisu juče postigli dogovor o uključivanju predstavnika ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

VLADIKA IRINEJ: SPC OTVORENA ZA RAZGOVOR

NIŠ - Vladika niški Irinej nije želeo da za Fonet komentariše nezvanične informacije da će makedonske vlasti odbiti da iz pritvora puste egzarha ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

LEONTJEV: ALBANCI ZATIRU SRPSKE KORENE

MOSKVA - Albanci na Kosovu i Metohiji sistematski i užurbano nastoje, i zasad uspevaju, da uklone srpske korene u toj pokrajini, dok se misija Ujedinjenih nacija ..

alt= kompletan tekst...


16. januar 2004.

MUP JOŠ NIJE PROVERIO DA LI SE
USKOKOVIĆ NALAZI U CRNOJ GORI

BEOGRAD - Tvrdnje Nebojše Pavlovića, advokata Branislava Uskokovića, bivšeg direktora EDB-a, da se njegov klijent nalazi u Crnoj Gori, iako su zbog zloupotrebe ..

alt= kompletan tekst...
 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR