KURIR
KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu... .KURIR - Najtiražnije dnevne novine na Balkanu...  

 . home

 . arhiva

 . download

 . redakcija

 . kontakt

 . pišite nam

 . marketing

 


19. april 2004.

PAVKOVIĆ: VUKA U HAG!

Haški optuženik, general Nebojša Pavković, poručio ministru Vuku Draškoviću da je njemu mesto u Hagu, a ne srpskim generalima

BEOGRAD - Bivši načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković kategorično je juče u izjavi za Kurir odbacio bilo kakvu mogućnost da se dobrovoljno preda Haškom tribunalu koji ga optužuje za navodne ratne zločine počinjene na Kosmetu. Pavković, isprovociran pozivom novog ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića da se preda, kaže da bi upravo lider SPO-a trebalo da se preda Haškom tribunalu:

- Nije korektno da nas Vuk Drašković na taj način poziva. Tako nešto od njega stvarno nisam očekivao, s obzirom na to da bi i on lično imao mnogo toga da kaže u Haškom tribunalu - naglašava Pavković, i podseća da je protiv njega i ostalih policijskih i vojnih generala Hag podigao optužnicu po principu komandne odgovornosti.

- A ako već govorimo o toj komandnoj odgovornosti, onda je i Vuk Drašković ratni zločinac! Ako već ova država poštuje taj princip, onda bi Drašković prvi trebalo da se prijavi i ode u Hag. On bi Karli del Ponte morao onda da objasni šta su sve radile njegove paravojne formacije na ratištima u bivšoj SFRJ i da se tačno utvrdi šta je Drašković naređivao svojim ratnicima - kaže Pavković, koji podseća da je Srpska garda svojevremeno bila direktno podređena Draškovićevoj stranci.

Drašković bez odgovora

Pokušaji novinara Kurira da juče stupe u kontakt sa Vukom Draškovićem i dobiju odgovore na Pavkovićeve prozivke ostali su bez uspeha. Drašković je, kako su nam rekli njegovi saradnici, tokom celog dana bio zauzet brojnim obavezama.

- SPO je i osnovao tu gardu, ta stranka je okupila te ljude, organizovala obuku i slala ih na ratište u Hrvatskoj. Pa, po tom principu, dakle, i Vuk bi morao da završi u Ševeningenu - objašnjava general Pavković. On odlučno odbacuje svaku primisao da je odgovoran za bilo kakve zločine na Kosovu i Metohiji:

- Ja sam na Kosmetu samo branio državu i narod i nikada nisam kao Drašković pretio da ću odseći svaku muslimansku ruku koja u Srbiji podigne tursku zastavu - poručuje Pavković.

(J. K.)


19. april 2004.

UBIJEN NOVICA LUKIĆ

U pokušaju srpske policije da uhapsi haške optuženike, braću Milana i Sredoja Lukića, smrtno ranjen njihov brat Novica Lukić

SRPSKO SARAJEVO - U akciji policije Republike Srpske juče ujutro smrtno je ranjen Novica Lukić, brat haških optuženika Milana i Sredoja Lukića i bliski rođak generala srpske policije Sretena Lukića, javljaju ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

OPKLADA NA MARŠIĆANINA

Nebojša Bakarec, funkcioner DSS-a, nudi opkladu u 10.000 evra, uveren da će Maršićanin postati predsednik

BEOGRAD - Kandidaturu Dragana Maršićanina za predsednika Srbije podržale su četiri stranke takozvanog demokratskog bloka - DSS, G17 Plus, SPO i NS. Da li predstavnici vladajuće koalicije zaista veruju da će njihov ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

NIKOLIĆ: DA SE VRATE MIRA I MARKO!

Predsednički kandidat SRS pročitao pismo koje mu je iz Haga dostavio lider SRS Vojislav Šešelj

BEOGRAD - Kandidat za predsednika SRS Tomislav Nikolić izjavio je juče da je od lidera SRS Vojislava Šešelja dobio pismo sa tekstom predizborne poruke koju će čitati na mitinzima u kampanji ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

OŠTRIJE!

* Stručnjaci predlažu da se pooštre uslovi za kandidaturu na predsedničkim izborima u Srbiji
* Cesid: Kandidat bi morao da ima najmanje 40 godina i da skupi bar 50.000 potpisa građana

BEOGRAD - Prema važećem zakonu o izboru predsednika republike, na ovu najvišu državnu ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

BOŽOVIĆ: SABLJA NA PROVERI!

* Ako se dokaže da je neki inspektor nekome navlačio kesu na glavu i tukao ga bejzbol palicom, taj će morati da odgovora

KUČEVO - Generalni inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović izjavio je da će policija ispitati sve slučajeve eventualne zloupotrebe i kršenja ljudskih prava pritvorenih osoba ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

TRAJKOVIĆ PREDLAŽE KARIĆA

Momčilo Trajković kaže da je od Bogoljuba Karića tražio da se kandiduje i da je ovaj obećao da će razmisliti

BEOGRAD - Bogoljub Karić treba da se kandiduje za predsednika, jer uz dobru kampanju ima velike šanse da uđe u drugi krug izbora i da pobedi radikala Nikolića! - kaže za Kurir predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

ČEDA: KOŠTUNICA RADI ZA SRS!

Koštunica želi Nikolića na mestu predsednika Srbije, ako tamo već ne može da se nađe Maršićanin, tvrdi Jovanović

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, bivši potpredsednik Vlade i jedan od osnivača Centra za modernu ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

Tuzla

RANJENI SVEŠTENIK SE PROBUDIO IZ KOME

BEOGRAD - Zdravstveno stanje sveštenika Jeremije Starovlaha i njegovog sina Aleksandra, koje su pripadnici SFOR-a na Palama na smrt pretukli u noći između 1. i 2. aprila, malo je bolje, jer se Jeremija probudio iz kome ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

Vuk Drašković

PRIORITET SCG ULAZAK U PARTNERSTVO ZA MIR

BEOGRAD - Prioriteti Srbije i Crne Gore su ulazak u Partnerstvo za mir, saradnja sa EU, NATO, susedima i velikim zemljama kao što su Rusija, Kina i Japan, izjavio je novi ministar spoljnih poslova Srbije i Crne ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

OBRAČUN ZBOG MOLITVE?

Pucnjava u zatvoru UNMIK-a, prema jednoj verziji, izbila jer su Amerikanci Jordanca prekinuli u molitvi, prema drugoj zbog Iraka

BEOGRAD - Najmanje tri osobe su poginule, a sedmoro pripadnika UNMIK policije zbrinuto je u kosovsko-mitrovačkoj bolnici, objavio je UNMIK "bilans" pucnjave koja se u subotu u 15.30 časova dogodila ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

PITIĆ KAO PARAVAN

Zavod za izgradnju Beograda iselio porodicu Petrović iz njihovog stana tvrdeći da stan pripada Goranu Pitiću

BEOGRAD - Porodica Petrović - Milka, Strahinja i njihovo dvoje dece - već godinu dana pokušava da se vrati u svoj stan u Ulici 4. nova broj 1, odakle ih je maja prošle godine izbacio Zavod za izgradnju grada Beograda ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

"RUTINSKA" KONTROLA

Rodić: Inspektori ništa nisu pronašli, ali je zato država izgubila porez od prometa koji bi bio 15 miliona

BEOGRAD - Nakon zatvaranja megamarketa kompanije "Rodić" u Beogradu i Novom Sadu u petak i subotu, kada su poreski inspektori izvršili popis robe, još nema zvaničnih informacija da li je pronađena bilo ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

U REDU KOD LEKARA

Ministar zdravlja obećao da će pacijenti u redu kod lekara čekati samo jedan sat, Kurir istražuje da li je to moguće

BEOGRAD - Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević obećao je građanima da će ubuduće najviše sat vremena čekati na zdravstvenu uslugu u domovima zdravlja, bolnicama i svim ostalim zdravstvenim ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

HRAM HRISTA SPASA PRETVOREN U NUŽNIK

PRIŠTINA - Nedovršeni hram Hrista Spasa, koji se nalazi u centru Prištine, pretvoren je u javni nužnik a u crkvenom dvorištu nalaze se Romi pristigli iz Albanije, upozorila je Eparhija raško-prizrenska, ocenivši ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

NEMAC IZ KFORA PLJUNUO NOVINARKU

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije juče je najoštrije osudilo ponašanje pripadnika nemačke jedinice Kfora, koji je novinarku Televizije "Most" iz Kosovske Mitrovice Mirjanu Nedeljković pljunuo i nasrnuo na glavnog ..

alt= kompletan tekst...


19. april 2004.

UMESTO DAROVA, NOVAC DECI NA KOSMETU

SMEDEREVO - Prihvatajući ideju "Ujedinjene pravoslavne pomoći", mladenci Adrijana Kosovac i Mihailo Nešić, koji su se juče venčali u hramu Svetog Georgija u Smederevu i pred matičarem, umesto svadbenih poklona ..

alt= kompletan tekst...
<
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © 2003-2009 KURIR